سورتر خرما زاهدی به بازار عرضه شد

سورتر هوشمند انجیر

در این مقاله به سورتر خرما و تاثیر گذاری آن در این فرآیند اشاره می کنیم.

سورتر یا سورتینگ چیست؟

سورتینگ همیشه مسئله اصلی پیش روی صادرکنندگان خشکبار بوده و هست. فرآیندی که کیفیت محصول نهایی را افزایش داده و در نهایت تاثیر مستقیم بر افزایش ارزش آن محصول دارد. امروزه این فرآیند با سورتر­های هوش مصنوعی دار انجام می شود. دستگاه هایی که از جدیدترین فناوری روز دنیا در جهت درجه بندی هرچه سریعتر و دقیق تر از نیروی انسانی بهره می­برند. (هر آنچه درباره سورتر باید بدانید) امروزه سورترها در سورت انواع محصولات(پسته، انجیر، بادام، گردو، حبوبات، قهوه و…)مورد استفاده قرار می­گیرند از جمله سورتر خرما

خرمای زاهدی
خرمای زاهدی از مهم­ترین خرماهای زیر کشت در کشورمان ایران محسوب شده و عمده ­ی این خرما در استان فارس، شهرستان­ های فراشبند، قیروکارزین و جهرم کشت، سورت و بسته بندی می­شود. همچنین این خرما به اسم محلی قصپ نیز شناخته می شود در سال ۱۳۹۹ نزدیک به ۶۰ هزار تن از این نوع خرما به کشورهایی از جمله هند امارات و قطر صادر شده است که نشان دهنده اهمیت صادرات این نوع خرماست. زاهدی خرمایی نسبتا خشک و شیرین است که عمدتا به صورت خرما برداشت می­شود. (انواع خرما)

سورتینگ خرمای زاهدی
پس از سورت خرمای مضافتی و ربی این بار خرمای زاهدی. در اصطلاح محلی یک پنگ خرمای زاهدی از خارک، رطب، ضایعات، و خرمای درجه یک تشکیل شده است. این چهار دسته با معیارهای شکلی رنگی و اندازه ­ای از یکدیگر متمایز می­شوند که تشخیص دقیق آن­ها فقط با سورترهای مجهز به هوش مصنوعی امکان پذیر است. این نوع سورتر خرما نسبت به دستگاه های مکانیکی علاوه بر سورت اندازه ­ای، ضایعات و رنگ را نیز جداسازی میکند و کمترین تماس را با سطح خرما داشته که آسیبی به بافت خرما نرساند.

سورت خرما زاهدی
دسته بندی خرمای زاهدی به چهار درجه

سورت خرمای زاهدی به چندین دسته عموما به صورت دستی و مرحله به مرحله انجام می شود. اما با سورترهوشمند خرما می ­توان با سرعت و دقت بالاتر و حتی امکان تنظیم حساسیت، درجه بندی را انجام داد.

سورت رطب و خارک از مخلوط خرمای زاهدی
در اولین مرحله برای جلوگیری از آسیب دیدگی باید رطب و خارک را از کل مخلوط جداسازی کرد.

سورت ضایعات خرمای زاهدی
در مرحله بعدی باید ضایعات(بلبل خورده، کنگا، لهیده و…) را از خرمای درجه یک جداسازی کرد.

سورت خارک از رطب
عموما حجم خارک و رطب نسبت به کل مخلوط کمتر است اما در صورت نیاز با مدل خارک از رطب می توان این دو دسته را نیز درجه بندی کرد.

(ویدیوهای سورت خرمای زاهدی و جزئیات بیشتر)

سورتر خرمای زاهدی

سورتینگ خرمای زاهدی با جدید ترین نسخه سورتر هوشمند والی سری SADR-805 این دستگاه نسبت به نسخه های قبلی مزیت های بیشتری دارد که در یک جمله کار را ساده تر کرده است. (اطلاعات بیشتر درباره جدید ترین نسخه سورتر والی) این دستگاه خرما توسط والی با استفاده از داده ­های بی شمار از خرماهای زاهدی جمع آوری شده از شهرستان­ های استان فارس فرآیند تشخیص سریع را انجام داده و در کسری از ثانیه درجه بندی خرما را انجام می دهد.

لازم به ذکر است هوش مصنوعی این دستگاه مطابق با نیاز کاربر آموزش داده شده است و ارتقا بر اساس نیاز­های متفاوت هر منطقه متناسب با خرمای همان منطقه امکان پذیر است بعلاوه امکان دسته بندی چند نوع خرما فقط در یک دستگاه، برای مثال می توان با افزودن چند مدل هوش مصنوعی، در کنار سورت خرمای زاهدی، خرمای مضافتی، ربی، پیارم و… را آموزش داده و فقط در همین دستگاه درجه بندی کرد.

سورتر خرما
سورتر خرمای زاهدی SADR-805

لینک مرتبط:

(خرما از قاب آپارات والی)

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

× 9 = 45