خرما(محصول ارزشمند)
خرما یکی از محصولاتی است که در کشورهای نیمه خشک و در فصول گرم سال کشت و برداشت می شود. خرما به دلیل انرژی بالا و خوشمزه بودن در بازار جهانی طرفدار زیادی دارد. در حال حاضر بیش از یک میلیارد و ۳۵۳ هزار هکتار نخلستان خرما در دنیا وجود دارد که سالانه حدود هشت میلیارد و ۴۶۰ هزار تن خرما از این نخلستانها برداشت و روانه بازارهای متعدد میشود.
آمارهای سازمان خواربار جهانی نشان میدهد تولید خرما در ایران طی سالهای 1399-1401 بین یک میلیون و 200 هزار تن تا یک میلیون و 300 هزار تن بوده. ایران هماکنون پس از مصر و عربستان سومین تولیدکننده بزرگ خرما در جهان است و از نظر ارزش صادراتی محصول خرما، بعد از کشورهای تونس، امارات، پاکستان و عراق در رتبه پنجم جهانی قرار گرفته است.
توضیح بیشتر درباره بازار خرما(لینک)
چرا نیاز به سورت خرما؟
خرما نیز همچون محصولات باغی دیگر درصدی ضایعات، آفت خورده و درجه های مختلف کیفی را دارا می باشد و این قضیه نشان دهنده اهمیت سورتینگ خرما بر اساس رنگ، اندازه و شکل(کیفیت) است.
هوشمند سازی چه تاثیری دارد؟
خوشبختانه با پیشرفت تکنولوژی جهانی خصوصا در حوزه سورتینگ، دریچه ای از فناوری رو به صنایع برای رواج فرآیند های سورتینگ هوشمند باز شده است، که از این روش ها می توان به استفاده از سورترهای هوشمند در انواع مختلف اشاره کرد. اما امروزه علارغم این پیشرفت ها در روش های سورت خرما، در ایران عزیزمان همچنان فرآیند سورت این محصول غالبا به صورت سنتی و دستی انجام میشود.
با سورتر ها می توان محصولات را بر اساس معیارهای از پیش تعیین شده با دقت و سرعتی چند برابر نیروی انسانی جداسازی کرد. امروزه به دلایلی همچون افزایش بهره وری تولید و کاهش مخاطرات بهداشتی از سورترها برای طیف گوناگونی از مواد استفاده می شود. با توجه به نوع سورت مورد نیاز هر صنعت و یا هر نوع محصول می توان از انواع سورتر ها استفاده کرد.
سورتر چیست؟ توضیحی مختصر درباره سورترها(لینک)
سورتر خرمای والی
والی به عنوان یک شرکت ایرانی برای اولین بار در ایران با توسعه سورتر هوشمند خرمای خود متناسب با نیاز های سورت خرمای باغات ایران دستگاه سورتر خرمای خود را توسعه داده است. این سورتر به صورت عملیاتی در چندین کارخانه سورت و فرآوری نصب و فرآیند آموزش و توسعه خود را کاملا با توجه به مسائل سورت تجار ایرانی خرما پشت سر گذاشته است.
سورتر خرمای والی در انواع گونه های خرما از جمله خرمای مضافتی، ربی، زاهدی، و پیارم آموزش داده شده و امکان آموزش برای سورت خرماهای دیگر و یا سورت چندین خرما فقط در یک دستگاه امکان پذیر می باشد. همچنین می توان خرماها را با سورتر والی با معیار رنگ اندازه و شکل به چندین دسته مختلف درجه بندی و جداسازی کرد. برای مثال سورت خرمای مضافتی و ربی:
سورت خرمای مضافتی
1-با استفاده از معیار شکل می توان این خرما را به سه دسته ضایعات(کپکی، بلبل خورده، له و…)، خرمای چروک و خرمای درجه یک(صاف) سورت کرد.
سورت کیفی خرمای مضافتی به سه دسته
2-با استفاده از معیار رنگ می توان خرماهای درجه یک(صاف) و یا خرماهای چروک را به دو دسته بور و سیاه سورت کرد
3-با استفاده از معیار اندازه می توان خرماهای چروک را به دسته های خرمای هارمونی، جامبو و کده و یا خرمای درجه یک را به ریز و درشت
سورت کرد.
سورت خرمای چروک(هارمونی) از صاف
سورت خرمای ربی
1-با استفاده از معیار شکل می توان ضایعات(بلبل خورده، سوخته، خشک و…) را از خرمای مرغوب سورت کرد.
سورت ضایعات خرمای ربی
2-با استفاده از معیار رنگ می توان خرمای ربی را به دو دسته بور و سیاه سورت کرد.
سورت رنگی خرمای ربی
3-با استفاده از معیار اندازه می توان خرمای ربی را به دو دسته ریز و درشت سورت کرد.
سورت اندازه ای خرمای ربی
سورتر خرمای والی و انواع سورت آن
تاثیر گذاری سورتر خرمای والی
کاهش چشم گیر هزینه کارگری (معادل کاری 20 تا 50 نفر کارگر)
رفع نقص های انسانی در ظرفیت های کاری بالا
امکان کار شبانه روزی برای اهداف صادراتی
رفع دغدغه از سمت تولید
ویژگی های سورتر خرمای والی
فناوری هوش مصنوعی اختصاصی والی
توسعه داده شده در کارخانه های سورت به صورت عملیاتی
طراحی شده با توجه به عدم آسیب دیدن خرما
سیستم عیب یابی و اعلام هشدار خودکار
نرم افزار اختصاصی فارسی
برای اطلاعات بیشتر با ما در ارتباط باشید.